Veličina fonta
Sivi ton
Negativni
kontrast
Kontrast
Disleksija

Dokumenti o primicima, obračunanim i uplaćenim doprinosima za mirovinska osiguranja

Na zahtjev osiguranika, a na temelju podataka koje REGOS prikuplja i sustavno vodi u Registru, izdaju se:

 1. Izvješće o primicima, obračunanim i uplaćenim doprinosima za mirovinska osiguranja (podaci od 2014. godine na dalje) u elektroničkom obliku
 2. Izvadak iz Registra REGOS-a (podaci od 2005. godine do 2013. godine) u elektroničkom obliku
 3. Potvrda (podaci od 2002. godine do 2013. godine) u pisanom obliku

 

Na dokumentu Izvješće o primicima, obračunanim i uplaćenim doprinosima za mirovinska osiguranja prikazani su podaci o primicima, obračunanom i uplaćenom doprinosu za II. stup mirovinskog osiguranja (za osobe koje su članovi II. stupa mirovinskog osiguranja), obračunanom i uplaćenom doprinosu za I. stup mirovinskog osiguranja te iznos za isplatu umanjen za neoporezivi primitak. Podaci se prikupljaju iz Obrazaca JOPPD.

Na dokumentu Izvadak iz Registra, prikazani su podaci o obračunanim plaćama, naknadama plaće, drugom dohotku i osnovicama, te obračunanom i uplaćenom doprinosu za II. stup mirovinskog osiguranja (za osobe koje su članovi II. stupa mirovinskog osiguranja). Podaci su prikupljani iz Obrazaca R-Sm.

Potvrda je javna isprava koja služi za dokazivanje prava koja proizlaze iz radnog odnosa za potrebe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili potrebe Suda. Na dokumentu Potvrda iz Registra prikazani su podaci o obračunanim plaćama, naknadama plaće i drugom dohotku te obračunanom i uplaćenom doprinosu za II. stup mirovinskog osiguranja (za osobe koje su članovi II. stupa mirovinskog osiguranja). Podaci su prikupljani iz Obrazaca R-S i Obrazaca R-Sm.

 

Zahtjev za izdavanje podataka iz Registra podnosi se:

 1. putem sustava elektroničkih usluga e-Građani

Za ulaz na e-usluge potrebno je posjedovati neku od prihvaćenih vjerodajnica sustava e-Građani. Ukoliko ne posjedujete neku od navedenih vjerodajnica možete, bez plaćanja naknade, zatražiti izdavanje državnih vjerodajnica mToken za e-Građane i/ili e-PASS za e-Građane. Zahtjevi se predaju u poslovnicama FINA-e.

Zahtjev se podnosi:

 • na stranici gov.hr, odaberite:  e-usluge (katalog usluga) → Rad → e-Usluge Središnjeg registra osiguranika – REGOS → prijava za osiguranike → predaja upita → JOPPD Izvješće o primicima i plaćenim doprinosima za mirovinska osiguranja od 1.1.2014.
  Nakon podnesenog upita na e-mail adresu iz zahtjeva dostavlja se link za preuzimanje elektroničkog dokumenta.
  Napomena: Ukoliko tražite dokument za banku, molimo Vas da unesete svoj e-mail i e-mail bankovnog službenika.
 • na linku https://ena.regos.hr/, odaberite: prijava za osiguranike → predaja upita → JOPPD Izvješće o primicima i plaćenim doprinosima za mirovinska osiguranja od 1.1.2014.
  Nakon podnesenog upita na e-mail adresu iz zahtjeva dostavlja se link za preuzimanje elektroničkog dokumenta.
 1. slanjem pisanog zahtjeva na adresu: REGOS, Gajeva 5, 10000 Zagreb, uz priloženu presliku važeće osobne iskaznice
 2. osobnim dolaskom u REGOS, na adresi Gajeva 5, Zagreb (od 8,00 do 16,00 h), uz predočenje važeće osobne iskaznice
 3. na šalteru Mirovinskih informativnih centara (MIC) u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku uz predočenje važećeg osobnog dokumenta
  • MIC Zagreb, Gradišćanska 26
  • MIC Split, Matoševa 3
  • MIC Osijek, J. J. Strossmayera 3
  • MIC Rijeka, Titov trg 8A.

 

Sukladno Zakonu o upravnim pristojbama („Narodne novine“ broj 115/16), dokumenti iz Registra oslobođeni su plaćanja pristojbi.