Veličina fonta
Sivi ton
Negativni
kontrast
Kontrast
Disleksija

Izjava o izboru mirovine

REGOS je na kućne adrese članova obveznih mirovinskih fondova – budućih korisnika mirovine, koji su u postupku ostvarivanja prava na starosnu ili prijevremenu starosnu mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, dostavio informativne izračune mirovine.

Informativni izračun mirovine je podloga za donošenje odluke o odabiru buduće mirovine.

Buduća mirovina odabire se u bilo kojoj  poslovnici FINE na šalteru na kojem se obavljaju poslovi REGOS-a ili na šalteru Mirovinskih informativnih centara u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku osobno potpisanom Izjavom. Budući korisnik mirovine odabire:

A    Mirovinu iz I. stupa:

Izjava o izboru mirovine (mirovina iz I stupa)

ili

B    Mirovinu iz I. i II. stupa:

Izjava o izboru mirovine (mirovina iz I i II stupa)

U slučaju izbora mirovine isključivo iz I. stupa, sredstva s osobnog računa prenijet će se u državni proračun, a budućem korisniku mirovine odredit će se mirovina prema Zakonu o mirovinskom osiguranju kao da je bio obvezno osiguran samo u I. stupu.

U slučaju izbora mirovine iz I. i II. stupa, ukupna kapitalizirana sredstva s osobnog računa prenose se u izabrano mirovinsko osiguravajuće društvo, a iz I. stupa određuje se osnovna mirovina.

Ako niste u mogućnosti osobno pristupiti na šalter u bilo koju poslovnicu FINA-e ili na šalter  Mirovinskog informativnog centra, osobno potpisanu izjavu o izboru mirovine ovjerenu od strane nadležnog tijela (ovjera potpisa) možete dostaviti na adresu: REGOS, Gajeva 5, 10 000 Zagreb.

REGOS će podatak o izboru mirovine dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje koje će izdati Rješenje o priznanju prava na starosnu ili prijevremenu starosnu mirovinu prema odabranoj mirovini.