Veličina fonta
Sivi ton
Negativni
kontrast
Kontrast
Disleksija

Vijesti

17.12.2019

Uputa za izbor mirovinskog osiguravajućeg društva

Za ostvarivanje mirovine iz obveznog mirovinskog osiguranja na temelju individualne kapitalizirane štednje potrebno je izabrati mirovinsko osiguravajuće društvo, nakon što Vam Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje dostavi Rješenje o priznanju prava na osnovnu mirovinu.

Od 23. prosinca 2019. izbor mirovinskog osiguravajućeg društva obavlja se na šalteru REGOS-a u bilo kojoj poslovnici FINA-e uz predočenje osobne iskaznice.

Ako ste u inozemstvu i niste u mogućnosti osobno pristupiti na šalter REGOS-a u bilo koju poslovnicu FINA-e, molimo Vas da kontaktirate REGOS kako bi Vam dostavili Obrazac prijave o izboru mirovinskog osiguravajućeg društva. Navedeni Obrazac trebate popuniti, potpisati i ovjeriti od strane nadležnog tijela (ovjera potpisa) te dostaviti na adresu: REGOS, Gajeva 5, 10 000 Zagreb.

Nakon izbora mirovinskog osiguravajućeg društva, REGOS će zatvoriti Vaš osobni račun i sredstva doznačiti u mirovinsko osiguravajuće društvo koje će Vas kontaktirati radi sklapanja ugovora o mirovini.

NAPOMENA:

Ako ne odaberete mirovinsko osiguravajuće društvo u roku od 6 mjeseci od ostvarivanja prava na mirovinu, REGOS će Vas sukladno članku 131. stavak 4. Zakona o mirovinskim osiguravajućim društvima („Narodne novine“ br. 22/14, 29/18 i 115/18) rasporediti u jedno od postojećih mirovinskih osiguravajućih društava.