Veličina fonta
Sivi ton
Negativni
kontrast
Kontrast
Disleksija

Vijesti

21.06.2023

Svim članovima obveznih mirovinskih fondova dostavljena godišnja potvrda REGOS-a

U osobne pretince građana u poslovnom sustavu ENA i sustavu e-Građani svim članovim obveznih mirovinskih fondova dostavljene su Potvrde Središnjeg registra osiguranika – REGOS-a za razdoblje od 1. lipnja 2022. godine do 1. lipnja 2023. godine. Dostavljena potvrda sadrži broj obračunskih jedinica na osobnom računu, vrijednost imovine koja se nalazi na osobnom računu, kategoriju mirovinskog fonda u kojem je ta imovina uložena, mirovinsko društvo koje upravlja tim mirovinskim fondom, datume uplate i svote doprinosa koje je član mirovinskog fonda imao u odgovarajućem razdoblju, informaciju o eventualnom prelasku u mirovinski fond druge kategorije u proteklom izvještajnom razdoblju te mogućnosti prelaska u mirovinski fond druge kategorije u sljedećih godinu dana.
Sukladno odredbama članka 193. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, REGOS je za 2.201.119 članova fonda učinio dostupnom Potvrdu s podacima o prometima i stanju na osobnom računu i članstvu u obveznom mirovinskom fondu. Potvrda je tako dostupna svim članovima obveznog mirovinskog fonda u njihovim sandučićima kroz poslovni sustav ENA koji omogućuje isporuku elektroničkih dokumenata osiguranicima i drugim osobama o podacima koji se za njih vode u Registru REGOS-a. Za 1.239.383 članova fonda koji imaju otvoren osobni korisnički pretinac (OKP) u sustavu e-Građani, REGOS je Potvrdu učinio dostupnom kroz sustav e-Građani.
Građani stanje svog osobnog računa i status članstva u obveznom mirovinskom fondu, kao i sve druge informacije o svojoj budućoj mirovini mogu provjeriti svakog radnog dana u Mirovinskim informativnim centrima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku gdje je građanima i poduzetnicima na jednom mjestu omogućen sveobuhvatan pristup informacijama i uslugama iz mirovinskog sustava Republike Hrvatske.