Veličina fonta
Sivi ton
Negativni
kontrast
Kontrast
Disleksija

Vijesti

22.05.2020

Potpisan ugovor za dodjelu sredstava za projekt „MOJA MIROVINA – Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada“

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava danas je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „MOJA MIROVINA – Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada“, ukupne vrijednosti 54.095.820,01 kn sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ravnateljica Središnjeg registra osiguranika Iskra Primorac i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Predviđeno trajanje projekta je 46 mjeseci a osnovni cilj je povećanje učinkovitosti i djelotvornosti REGOS-a kao javnog servisa građana te pružanje pravodobnih i kvalitetnih usluga korisnicima u području mirovinskog osiguranja. Provedbom operacije će se jačati mirovinska pismenost građana i informiranost osiguranika individualne kapitalizirane štednje o mirovinskim fondovima, te ljudski, procesni i tehnološki kapaciteti REGOS-a za pružanje novih i unaprijeđenih usluga korisnicima.

Tom prigodom ministar Aladrović je izjavio kako je realizacija projekta važan iskorak u smjeru jačanja mirovinske pismenosti i informiranosti građana i osiguranika o sustavu individualne kapitalizirane štednje. „Projektom će se doprinijeti povećanju povjerenja i potpore hrvatskom mirovinskom sustavu, putem dostupnih sveobuhvatnih i transparentnih informacija o individualnim pravima iz mirovinskog sustava te kvalitetnih novih usluga koje omogućuju jednostavan način ostvarivanja tih prava.“ naglasio je Aladrović.

Ravnateljica Primorac je naglasila kako kroz provedbu ovog projekta, uvođenje informativnih centara, digitalizaciju poslovnih procesa REGOS, zajedno s HZMO-om, postaje partner korisnika u planiranju njihove budućnosti. „Naš cilj je potaknuti građane da razgovaraju s nama o svojoj budućnosti, približiti mirovinski sustav korisnicima i olakšati pristup informacijama.“ izjavila je Primorac.

Projekt uključuje uspostavu Mirovinskih informativnih centara (u četiri velika hrvatska grada), razvoj portala „Moja mirovina“ i mobilne aplikacije „mREGOS“, te edukaciju zaposlenika institucija uključenih u projekt (REGOS i HZMO)