Veličina fonta
Sivi ton
Negativni
kontrast
Kontrast
Disleksija

Vijesti

29.01.2019

Obavijest novozaposlenima o potrebi izbora obveznog mirovinskog fonda

Temeljem članka 91. stavak 5. i 6. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima (“Narodne novine”, broj 19/14 , 93/15 , 64/18 115/18 ), REGOS odmah po zaprimanju podatka od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o uspostavljanju osiguranja u sustavu obveznog mirovinskog osiguranja na temelju generacijske solidarnosti, dostavlja osiguraniku na kućnu adresu obavijest o potrebi izbora obveznog mirovinskog  fonda.

Na ovaj način omogućuje se bolja informiranost novozaposlenih o potrebi osobnog izbora obveznog mirovinskog fonda. REGOS u obavijesti jasnim, jednostavnim, nedvosmislenim i  razumljivim jezikom opisuje fondove koje osiguranik može izabrati, njihove bitne karakteristike, prava osiguranika i podatak o tome gdje se mogu pribaviti detaljniji podaci o pojedinoj vrsti obveznog mirovinskog fonda i mirovinskog društva.

S obzirom da je rok za odabir mjesec dana od dana stjecanja svojstva osiguranika, odnosno prijave na osiguranje, REGOS je osigurao dnevnu ažurnost i dostupnost podataka o novozaposlenima  kako bi na temelju tih podataka što prije dostavio osiguraniku obavijest o potrebi izbora fonda. Po dobivanju obavijesti od strane REGOS-a, ukoliko još niste odabrali fond,  možete otići na šalter REGOS-a u bilo koju poslovnicu FINA-e i izabrati fond kako bi se uplate doprinosa II. stupa od strane Vašeg poslodavca proslijedile i evidentirale na Vašem osobnom računu. OMF možete odabrati i online putem elektroničke usluga REGOS-a – Obvezni mirovinski fond (prijava/promjena):

Ako u roku od mjesec dana od dana zaposlenja ne odaberete obvezno mirovinsko društvo i kategoriju fonda, REGOS će Vas po službenoj dužnosti rasporediti u jednu od kategorija OMF kojom upravlja jedno od 4 obvezna mirovinska društva.