Veličina fonta
Sivi ton
Negativni
kontrast
Kontrast
Disleksija

Potvrda za ostvarivanje prava

Na zahtjev osiguranika, a na temelju podataka koje REGOS prikuplja i sustavno vodi u Registru, izdaju se:

  1. Izvješće o primicima, obračunanim i uplaćenim doprinosima za mirovinska osiguranja (podaci od 2014. godine na dalje) u elektroničkom obliku
  2. Izvadak iz Registra REGOS-a (podaci od 2005. godine do 2013. godine) u elektroničkom obliku
  3. Potvrda (podaci od 2002. godine do 2013. godine) u pisanom obliku

 

Na dokumentu Izvješće o primicima, obračunanim i uplaćenim doprinosima za mirovinska osiguranja prikazani su podaci o primicima, obračunanom i uplaćenom doprinosu za II. stup mirovinskog osiguranja (za osobe koje su članovi II. stupa mirovinskog osiguranja), obračunanom i uplaćenom doprinosu za I. stup mirovinskog osiguranja te iznos za isplatu umanjen za neoporezivi primitak. Podaci se prikupljaju iz Obrazaca JOPPD.

Na dokumentu Izvadak iz Registra, prikazani su podaci o obračunanim plaćama, naknadama plaće, drugom dohotku i osnovicama, te obračunanom i uplaćenom doprinosu za II. stup mirovinskog osiguranja za osobe koje su članovi II. stupa mirovinskog osiguranja. Podaci su prikupljani iz Obrazaca R-Sm.

Potvrda je javna isprava koja služi za dokazivanje prava koja proizlaze iz radnog odnosa za potrebe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili potrebe Suda. Na dokumentu Potvrda iz Registra prikazani su podaci o obračunanim plaćama, naknadama plaće i drugom dohotku te obračunanom i uplaćenom doprinosu za II. stup mirovinskog osiguranja za osobe koje su članovi II. stupa mirovinskog osiguranja. Podaci su prikupljani iz Obrazaca R-S i Obrazaca R-Sm.

 

Zahtjev za izdavanje podataka iz Registra podnosi se:

  1. putem sustava elektroničkih usluga e-Građani

Za ulaz na e-usluge potreban Vam je ePass koji možete uz predočenje OIB-a, osobne iskaznice i e-mail adrese podići u bilo kojoj poslovnici FINA-e u RH.

Zahtjev se podnosi:

  • na stranici gov.hr, odaberite:  dostupne e-usluge → RAD → Sustav elektroničkih usluga REGOS → predaja upita → JOPPD Izvješće o primicima i plaćenim doprinosima za mirovinska osiguranja od 1.1.2014.
  • na linku https://ena.regos.hr/, odaberite: predaja upita → JOPPD Izvješće o primicima i plaćenim doprinosima za mirovinska osiguranja od 1.1.2014.

Nakon podnesenog upita na e-mail adresu iz zahtjeva dolazi link za preuzimanje elektroničkog dokumenta.

  1. slanjem pisanog zahtjeva na adresu: REGOS, Gajeva 5, 10000 Zagreb, uz priloženu presliku važeće osobne iskaznice
  2. osobnim dolaskom u REGOS, na adresi Gajeva 5, Zagreb (od 8,00 do 16,00 h), uz predočenje važeće osobne iskaznice
  3. na šalteru Mirovinskih informativnih centara u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku uz predočenje važećeg osobnog dokumenta

 

Sukladno Zakonu o upravnim pristojbama („Narodne novine“ broj 115/16), dokumenti iz Registra oslobođeni su plaćanja pristojbi.